Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Emtunga 22 14 4 4 46
2 Nossebro IF 22 13 6 3 45
3 Floby IF 22 13 4 5 43
4 Vedums AIS 22 12 5 5 41
5 Elmer/Fåglums FK 22 9 6 7 33
6 Trollhättans FK 22 9 6 7 33
7 Wargöns IK 22 8 6 8 30
8 Trollhättans BoIS 22 6 7 9 25
9 Främmestads IK 22 6 3 13 21
10 Åsaka SK 22 5 4 13 19
11 Kvänums IF 22 5 3 14 18
12 Larvs FK 22 4 2 16 14

Match

IFK Emtunga

0 - 1
Mossbrott
19 augusti 2009
18:45

Vedums AIS

Referat

Referat: IFK Emtunga - Vedums AIS

Årets viktigaste seger på Mossbrott!



Det var en mycket jämn match som spelades på Mossbrott igår kväll och obeskrivligt skönt att vi också lyckades vinna med 1-0 (1-0). Inget av lagen stod för någon lysande insats spelmässigt, utan skönspelet svarade istället dansbandet på den närliggande mogendansen för!
Svårt att peka på någon specifik detalj som gör att vi vinner, men kanske var vi något starkare i närkampsspelet och lite tryggare i vårt försvarsspelet. Efter en stark inledning på hösten och en del gynnsamma resultat i övrigt har nu serien jämnat till sig ordentligt och vi är på allvar ett av lagen som har chansen att blanda sig i toppstriden på allvar.

Precis som i förra matchen mot Trollhättan fick vi en smakstart med ett tidigt mål. Den här gången efter ett fint vänsteranfall där Fredrik Möller hög på första stolpen och störde en hemmaförsvarare så till den milda grad att han stötte in bollen i eget mål. En otrolig skillnad mot många matcher i våras där vi istället ofta var det laget som åkte på ett tidigt baklängesmål.

Tyvärr lyckades vi inte riktigt rida på den vågen utan tappade ganska snart över initiativet till Emtunga. De hade bla en farlig nick på en av många hörnor och inte minst en jättechans på ett flackt högerinlägg. Johannes Sandberg var som tur var bra placerad och kunde avvärja utan några större bekymmer. I mitten av den första halvleken jämnades spelet ut igen, men vi fortsatte att ha relativt stora problem med förstatouchen och för hög felprocent i passningsspelet. Sedan var inte Emtunga mycket bättre och framförallt fick vi väldigt bra betalt när vi satte press på deras backlinje.

I halvlek tror jag inte att någon var överdrivet nöjd, men å andra sidan ledde vi matchen och det var ganska tydligt vad det var som behövde rättas till. Om Emtunga var det något bättre laget i den första halvleken så tycker jag att det var omvända roller i den andra. Hemmalaget hade visserligen lite tryck på oss i inledningen av den andra halvleken, men vi spelade ett bra positionsspel med hela laget och släppte till väldigt få möjligheter. Ju längre halvleken led blev Emtungas anfallsförsök mindre spetsiga och vi kunde istället skapa två riktigt bra situationer, båda med Klas Boman i huvudrollen.
Först gjorde han bort sin gubbe, men precis när han skulle avsluta från liten vinkel studsade bollen upp ock skottet gick mot stjärnorna. I andra läget blev Klas frispelad av inbytte Erik Haglund efter ett lysande anfall, men den gången stod hemmamålvakten i vägen. Klas var annars enastående matchen igenom, stark i bollmottagningarna och utan tvekan den spelare på planen som la flest meter under sina fötter!

I övrigt kontrollerade vi händelserna de sista 25 minuterna utan några större problem. Vi höll i bollen något bättre och kändes lite stabilare som lag. Robin Lennartsson och Marcus Holgersson vann mycket andrabollar centralt och backlinjen fungerade också klockrent. Ändå fantastiskt skönt när domaren blåste av för 90 minuter och segern var ett faktum.

Totalt sett kan vi betydligt bättre, men vi visar upp ett annan stabilitet än i våras vilket bla kan förklaras med att vi så när som på några få spelare äntligen har en förhållandevis skadefri trupp. Många har också fått träna bra under en längre tid och det är skönt att vi nu har fått skörda lite framgångar av det. Klas Boman är redan nämnd, men annars är det vårt försvarsspel som imponerar mest för tillfället. Vi har haft stort fokus på det efter uppehållet och därför härligt att vi nu spelat två raka matcher utan att släppa in mål. Johannes Sandberg har stor del i den framgången och gjorde mot Emtunga en precis lika bra insats som mot Trollhättan.

Riktigt kul att Marcus Holgersson spelade 90min i sin andra match för säsongen och framförallt att han gör det så bra. Han ger sina medspelare mer tid med bollen och är oerhört jobbig att möta. Det finns dock ingen tid att slå sig för bröstet nu när ”måstematcherna” duggar tätt. Redan på måndag är det dags för nästa stentuffa drabbning när serieledande Floby gästar Nordvalla. Nu när vi fått en chans att blanda oss i toppstriden ska vi vara oerhört ödmjuka och ladda maximalt inför den matchen. Fysiskt vet jag att vi står oss bra mot alla lag, men nu ska vi prata ihop oss för att också mentalt vara 100% i nästa match.

VAIS startelva:

Johannes Sandberg
Peter Wallin
Johan Andersson
Max Andersson
Daniel Möller
Marcus Holgersson
Robin Lennartsson
Fredrik Möller
Jonas Aronsson
Klas Boman


Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

fre 15 maj 2009, 19:00 Vedums AIS - IFK Emtunga 1 - 2